Τούρτες σοκολάτας Γλυκά ψυγείου με σοκολάτα Γλυκά της μιας μπουκιάς με σοκολάτα Ροφήματα σοκολάτας ζεστά και κρύα Υγιεινά γλυκά σοκολάτας Κέικ σοκολάτας, τα καλύτερα Γλυκά φούρνου με σοκολάτα Γλυκά παγωμένα με σοκολάτα Σοκολατάκια για όλους Extreme σοκολατένια γλυκά Αστεία με σοκολάτα Δημοφιλείς Συνταγές

ΨΑΞΕ ΤΙΤΛΟ

Para Bellum oxigono publications www.oxigono.gr

Ferrero Rocher ... handmade Τα σοκολατάκια του πρέσβη ... από τα χεράκια σας


Ferrero Rocher ... handmade


Τα σοκολατάκια του πρέσβη ... από τα χεράκια σας


Τι θα χρειαστούμε:

250 γρ. φουντούκια.

90 γρ. γκοφρέτες (κατά προτίμηση με κρέμα φουντουκιού).

300 γρ. πραλίνα φουντουκιού (νουτέλα - μερέντα).

400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος.

 

Πως το κάνουμε:

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο Κελσίου ψήνουμε τα φουντούκια για 10 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα και να βγάλουν το άρωμα τους.

Κρατάμε  στην άκρη 40 - 45 φουντούκια και τα υπόλοιπα τα χοντροκόβουμε στο μούλτι.

 

Θρυμματίζουμε επίσης στο μούλτι τις γκοφρέτες, χωρίς να τις κάνουμε σκόνη, να είναι λίγο χοντροκομμένες.

Βάζουμε στην  άκρη ένα φλιτζάνι από τα αλεσμένα φουντούκια και ένα από τις γκοφρέτες και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

 

Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα με την μερέντα πολύ καλά. Αφήνουμε το μίγμα τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο να σφίξει καλά.

 

Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε το μίγμα της μερέντας και το τυλίγουμε γύρω από ένα φουντούκι. Βάζουμε το σοκολατάκι στο μίγμα με το αλεσμένο φουντούκι και γκοφρέτα που κρατήσαμε πριν και το «πανάρουμε».

Όταν τελειώσουμε με όλα τα σοκολατάκια τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να λιώσουμε την κουβερτούρα.

Λιώνουμε τις κουβερτούρες γάλακτος και βουτάμε ένα ένα τα σοκολατάκια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε λαδόκολλα.

 

Tips: επειδή το μίγμα της μερέντας κολλάει αρκετά , θα πρέπει να είναι πολύ κρύο το μίγμα από το ψυγείο και φοράμε γάντια. Αν έχει πολύ ζέστη στην κουζίνα σας, βάζουμε σε ένα ταψάκι μερικά παγάκια και εκεί πάνω το μπολ με το μίγμα, για να διατηρείται κρύο μέχρι να τελειώσουμε.

 

Όταν είναι να καλύψουμε τα σοκολατάκια με την κουβερτούρα, παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας κουβερτούρα βάζουμε ένα σοκολατάκι και με τη βοήθεια ένος μικρού κουταλιού γυρνάμε το σοκολατάκι μέχρι να καλυφτεί. Μη βουτάτε το σοκολατάκι μέσα στη ζεστή κουβερτούρα, επειδή πολύ γρήγορα με την αλλαγή της θερμοκρασίας θα παγώσει η κουβερτούρα και δεν θα είναι ρευστή.

 

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κουβερτούρα γάλακτος και μια κουβερτούρα πραλίνας.

 

ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΗΛΕΔΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΔΗΣΗ

Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΑ

Τι σημαίνει; - Τι πληροφορίες μας δίνει για την ψυχική κατάσταση του παιδιού και για τις σχέσεις του με τα μέλη της οικογένειάς του; Ποια τεστ υπάρχουν και πως αναλύονται; Πώς θα χρησιμοποιήσω αυτή τη


ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ: ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ Η ΕΚΦΡΑΣΗ

Μα είναι τόσο απλό, σαν το αυγό του Κολόμβου


ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

ΧΑ! ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΗΘΟΣ


ΠΑΛΙΟ LAPTOP ΚΑΙ LINUX - ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ Ή ΟΧΙ;

ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΤΟ ΠΑΛΙΟ LAPTOP Ή ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΩ LINUX;


400 ΑΤΟΜΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΑ ΛΑΘΗ

Το ήξερες αυτό; Πηγή: The Journal of Patient Safety

ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Φτιάξτε μόνοι σας το καλύτερο συνοδευτικό κάθε (σχεδόν) φαγητού


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Ένα τέλειο καλοκαιρινό πιάτο


ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΥΣΤΙΚΙ
ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ...ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΑΣ


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ


ΞΥΔΙ ΡΟΔΙΟΥ... ΚΑΙ BALSAMICO
Λεπτή, αρωματική και ξεχωριστή νότα για τις πράσινες σαλάτες


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Το ότι είναι απλό δεν πάει να πει πως ξέρουν όλοι πως γίνεται!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΧΑΜΕΝΟ ΧΤΕΣ
Γιατί μου θυμίζει το σενάριο της ταινίας "Αλίμονο στους νέους" με το Δ. Χορν


ΤΟ ΝΑΙ-ΟΧΙ. Στη χώρα των διαπραγματεύσεων
Ναι είναι καλό, Όχι δεν είναι καλό...


Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ
Αχ...τίποτα καλύτερο από τις μοιραίες γυναίκες


ECCE HOMO
Γιατί γράφω τόσο καλές κριτικές βιβλίων


ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ
… και άλλα αναπάντητα ερωτήματα


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ ΜΟΥ ΦΟΒΩΝ
Ο Γιάννης Ξανθούλης ανακαλύπτει μια πλευρά της Πόλης που δεν γνώριζε ...και μας το περιγράφει