![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKEΔροσερό, αρωματικό και φραουλένιο παγωτογλυκό |
Τι θα χρειαστούμε: 250 γρ. ricotta ή τυρί κρέμα 150 γρ. γιαούρτι 200 γρ. φράουλες Χυμό από 1 πορτοκάλι 60 γρ. μπισκότα 1 κ.σ. βούτυρο 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη 3 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.γ. βανίλια ή ένα καψουλάκι
Πως το κάνουμε: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες κομμένες στα τέσσερα με τη ζάχαρη. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν μια παχύρευστη σάλτσα. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το χυμό, τη βανίλια και την άχνη ζάχαρη. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Σε μικρά πλαστικά ποτήρια συναρμολογούμε το γλυκό. Βάζουμε κάτω μια κουταλιά της σούπας σάλτσα φράουλας, μια κουταλιά κρέμα, μια κουταλιά του γλυκού σάλτσα φράουλας και μια κουταλιά της σούπας κρέμα. Στρώνουμε μια λεπτή βάση από μπισκότα και μπήγουμε αν θέλουμε στο κέντρο ξυλάκια για παγωτό. Βάζουμε τα ποτήρια στην κατάψυξη για 3 -4 ώρες. Για να τα σερβίρουμε τα αφήνουμε 10 με 15 λεπτά εκτός κατάψυξης και αφαιρούμε το ποτήρι. |
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!