Τούρτες σοκολάτας Γλυκά ψυγείου με σοκολάτα Γλυκά της μιας μπουκιάς με σοκολάτα Ροφήματα σοκολάτας ζεστά και κρύα Υγιεινά γλυκά σοκολάτας Κέικ σοκολάτας, τα καλύτερα Γλυκά φούρνου με σοκολάτα Γλυκά παγωμένα με σοκολάτα Σοκολατάκια για όλους Extreme σοκολατένια γλυκά Αστεία με σοκολάτα Δημοφιλείς Συνταγές

ΨΑΞΕ ΤΙΤΛΟ

PODOSFAIRORAMA para bellum

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ Τέλεια συνταγή για τους αλλεργικούς στη γλουτένη


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ


Τέλεια συνταγή για τους αλλεργικούς στη γλουτένη


Τι θα χρειαστούμε:

260 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη

250 γρ.βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο

200 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

200 γρ. σοκολάτα με κακάο πάνω από 60%

100 γρ. γάλα πλήρες

200 γρ.πραλίνα φουντουκιού

3 αυγά (M/L)

2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ ή 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ και 1 κοφτό κ.σ. μαγειρική σόδα.

1 πρέζα αλάτι

Ξύσμα 1 πορτοκαλιού

 

Πως το κάνουμε:

Αφήνουμε όλα τα υλικά έξω από το ψυγείο για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.

Λιώνουμε 250 γραμμάρια βούτυρο.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. 

Κατεβάζουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και 200 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού (τύπου μερέντα) ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.

Βάζουμε 3 αυγά στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι χωρίς γλουτένη το μπέικιν πάουντερ, μια πρέζα αλάτι και το γάλα.

Προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας/βουτύρου. Χτυπάμε για 2 λεπτά.

Βουτυρώνουμε / αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα στο μίγμα.

Ψήνουμε στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά ή στον κανονικό φούρνο (πάνω/κάτω) στους 180°C για 25 με 30 λεπτά.

Αν δεν επιθυμείτε ούτε το ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟΥ γλουτένης που έχει το μπέικιν πάουντερ μπορείτε αντί για μπέικιν πάουντερ να βάλετε 5 αυγά - αντί για 3 και να μη βάλετε γάλα. Βέβαια έτσι έχουμε περισσότερο ένα σουφλέ παρά κέικ.

 

 

ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΠΩΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΕ COLONY

Τι κάνουν οι παράνομοι και την κατεβάζουν σε άριστη ποιότητα με ελληνικούς υπότιτλους


ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η DORA THE EXPLORER ΣΗΜΕΡΑ

Τα χρόνια πέρασαν, η Dora μεγάλωσε και τη βγάλαμε φωτογραφία!


ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΚΑΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ...


ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ...

...ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!


ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΨΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Όταν σου φώναζα να έρθεις στη σκιά, με έγραφες. Πάρε τα γιαούρτια στην πλάτη τώρα


ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΩ ΑΠΟ ΤΗ "ΔΕΗ" ΣΤΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΟΥ;

ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ή ΘΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;

ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ
Με κρασί ή με ουζάκι τσίμπα και ένα ντολμαδάκι


ΚΟΥΒΑ: ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ
Η συνταγή αυτή είναι αυθεντική και μας έρχεται από την Κούβα. Δοκιμάστε την, είναι δροσερή και πεντανόστιμη


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Ένα τέλειο καλοκαιρινό πιάτο


ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ
Για ένα κυριακάτικο γεύμα


ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ
Ένα νόστιμο, διαιτητικό και υγιεινό πιάτο για όλους


ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ
Ένα πιάτο για εκλεκτούς καλεσμένους σε επίσημα τραπέζια

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΣΜΕΤ
Ένα βιβλίο ζωγραφιά


ΒΟΥΛΙΜΙΑ
ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ


ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΡΕ
Όταν ένας αθλητικογράφος ...γράφει!


ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΣΠΙΤΙ
Μια διαφορετική ιστορία αγάπης που διαβάζεται και ξαναδιαβάζεται αμέτρητες φορές


Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
Ενα ταξίδι μέσα απο την αγιουβέρδικη κουζίνα και την φιλοσοφία ζωής


NOVA
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ