![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
MUFFINS ΜΕ ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΑτομικό κέικ σε σωστή αναλογία. |
Τι θα χρειαστούμε: 140 γρ. σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο πάνω απο 60% 3 αυγά 80 γρ. ζάχαρη, λευκή - κρυσταλλική 50 γρ. βούτυρο 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πως το κάνουμε: Τα μάφινς αυτά έχουν ένα κόλπο. Θα χρησιμοποιήσουμε ταυτόχρονα υγρή και στέρεη σοκολάτα. Χρειαζόμαστε επίσης ένα ταψί με τρύπες για μάφιν ...κάπως βαθιά. Αφήνουμε όλα τα υλικά εκτός ψυγείου για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε το βούτυρο Λιώνουμε 100 γραμμάρια σοκολάτας σε μπεν μαρί. (δείτε εδώ πώς γίνεται το σωστό λιώσιμο). Τη ρίχνουμε στο μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αλεύρι. Χτυπάμε στο σύρμα και λίγο - λίγο ρίχνουμε τα αυγά (για να μην κόψουν - ψηθούν). Αν το ταψί μας έχει 8 θήκες υπολογίζουμε πόσες θα γεμίσει το μίγμα (όλες; τις 7; τις 6 μόνο;) και τις γεμίζουμε μέχρι τη μέση. Κόβουμε τη σοκολάτα που έμεινε σε ισάριθμα κομμάτια και τοποθετούμε από ένα κομμάτι στο κέντρο κάθε θήκης με ζύμη. Συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη / μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 200οC για 12 λεπτά περίπου και σερβίρουμε αμέσως. Η σοκολάτα θα ρέει!
|
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!