![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑΣοκολάτα στο μάξιμουμ |
Υλικά Δημιουργίας 400 γρ. κουβερτούρα (με πάνω από 60% κακάο) 200 γρ. βούτυρο (τύπου βιτάμ) 5 αυγά (L) 1½ φλτζ. ζάχαρη (άσπρη κρυσταλλική) 1 φλτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 λουβιά βανίλιας (εκείνα τα μικρά άσπρα φυσίγγια με το κόκκινο καπάκι) ½ κ.σ. κανέλα 1 κ.σ. μέλι
Καλλιτεχνική Διαδιακασία Αφήνουμε το βούτυρο έξω για να μαλακώσει. Χτυπάμε στο μιξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το βιτάμ μέχρι να φουσκώσουν. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο προηγούμενο μίγμα (αυγά, ζάχαρη, βούτυρο) και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Κοσκινιζουμε το αλεύρι και τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας με προσοχή. Στο τέλος προσθέτουμε την κανέλα και το μέλι.
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 30-40 λεπτά. Τρώγεται ζεστή ή κρύα, είναι το ίδιο νόστιμη λένε. Δεν ξέρω. Δεν προλαβαίνει να κρυώσει!
Το κοσκίνισμα του αλευριού προσθέτει μόρια αέρα και κάνει το κέικ πιο αφράτο. Επίσης το χτύπημα με μίξερ κάνει το κέικ πιο αφράτο από ότι το χτύπημα με το χέρι
|
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!