![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΧιονισμένο καλοκαιρινό γλυκό |
Υλικά Δημιουργίας 5 αυγά 1 φλτζ ζάχαρη 1½ κούπα σιμιγδάλι χοντρό 1 κούπα καρύδα 1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα) 1 κούπα γάλα 2 κ.γ. μπείκιν 1 κ.σ. σόδα 250 γρ βούτυρο 2 βανίλιες 125 γρ λευκή κουβερτούρα Για το σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό Χυμό από μισό λεμόνι
Καλλιτεχνική Διαδικασία Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπείκιν, τη σόδα, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε στα αυγά το χυμό, το γάλα και την κουβερτούρα λιωμένη. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε το σιμιγδάλι στα αυγά και την καρύδα. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 40 - 50 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Σιροπιάζουμε το ρεβανί φροντίζοντας να είναι το σιρόπι και το γλυκό χλιαρά. Πασπαλίζουμε με καρύδα και αφήνουμε το ρεβανί να κρυώσει. |
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!