![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΟΛΩΝ ΚΕΙΚ |
Υλικά Δημιουργίας 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. 4 αυγά. 2 βανίλιες. 4 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη άγλυκο. 250 γρ. βούτυρο. 2φλτζ. ζάχαρη. 1 φλτζ. γάλα καρύδας. 2 φλτζ. ινδοκάρυδο. 2 φλτζ. κρέμα γάλακτος. 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη. 50 γρ. κουβερτούρα. Ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα.
Καλλιτεχνική Διαδικασία Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα προσθέτουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα καρύδας.
Στο τέλος προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο και τις βανίλιες.
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 1 ώρα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και το κόβουμε οριζόντια στη μέση.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε στη σαντιγί την κουβερτούρα λιωμένη και το υπόλοιπο ινδοκάρυδο.
Απλώνουμε τη γέμιση στο κάτω κομμάτι του κέικ και σκεπάζουμε με το άλλο.
Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
|
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!