![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΜΟΥΣ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΜΕ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΤαξίδι στη γεύση |
Υλικά Δημιουργίας Για τη μους 500 γρ πουρέ κάστανου 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη 2 κούπες κρέμα γάλακτος 3 φύλλα ζελατίνας Για τη σως 1 φλτζ κρέμα γάλακτος 1 φλτζ γάλα 125 γρ κουβερτούρα 4 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
Καλλιτεχνική Διαδικασία Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα λιώνουμε σε 5 κουταλιές ζεστό νερό. Ζεσταίνουμε 1 κούπα κρέμα γάλακτος, χωρίς να τη βράσουμε και ρίχνουμε μέσα την άχνη και τα φύλλα ζελατίνης. Χτυπάμε για λίγο την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τον πουρέ κάστανο και την κρέμα με τα φύλλα ζελατίνης. Χωρίζουμε σε ατομικά μπολ τη μους και την αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Βράζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ρούμι και μόλις κρυώσει λίγο τη σερβίρουμε πάνω στη μους. |
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!
ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΗΜΕΡΑ; | |||
|
|||