![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣΚλασσική γαλλική ζαχαροπλαστική. Αξεπέραστη! |
Υλικά Δημιουργίας Για το παντεσπάνι 100 γρ αλεύρι 120 γρ ζάχαρη 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 3 κ.σ. σκόνη κακάο άγλυκη 5 αυγά Για τη γέμιση 1 κούπα γάλα 150 γρ βούτυρο 100 γρ άχνη 200 γρ κουβερτούρα 2 κρόκους αυγού 3 κ.σ. σούπας ρούμι
Καλλιτεχνική Διαδικασία Για το παντεσπάνι χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο. Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο Κελσίου για 12-14 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε μια λαδόκολλα πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη, αφαιρούμε την προηγούμενη λαδόκολλα και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα. Για τη γέμιση λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε τους κρόκους και το γάλα. Σε σιγανή φωτιά ψήνουμε και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να το μίγμα να γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και στο μεταξύ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε την κρέμα αυτή με τη σοκολάτα και προσθέτουμε το ρούμι. Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας στο παντεσπάνι και τυλίγουμε σε ρολό από τη μακριά πλευρά. Με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε το ρολό από έξω και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές που να θυμίζουν κορμό δέντρου. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
|
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!