![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΜια παροδοσιακή συνταγή απογειώνεται |
Υλικά Δημιουργίας 1½ λίτρο φρέσκο γάλα 1 κούπα ρύζι γλασέ ½ κούπα ζάχαρη 1 βανίλια 1 κ.γ. κορν φλάουερ 2 κ.σ. βούτυρο 200 γρ κουβερτούρα
Καλλιτεχνική Διαδικασία Πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε να βράσει με μια κούπα νερό. Μόλις απορροφήσει όλο το νερό προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ και τη βανίλια και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Όταν βράσει το ρύζι και πήξει το μίγμα αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και το βούτυρο. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ και τα αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο να κρυώσουν.
|
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!