![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑπαλή βελούδινη γεύση με άρωμα πορτοκαλιού |
Υλικά δημιουργίας 250 γρ κουβερτούρα 100 γρ κουβερτούρα γάλακτος 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι (Grand Marnier) 1 βανιλέτα (φακελάκι ζάχαρης με άρωμα βανίλιας) 3 κ.σ. βούτυρο 1 φλτζ γάλα 2 πορτοκάλια (χυμό και ξύσμα) 2 κ.σ. άχνη 500 γρ κρέμα γάλακτος
Καλλιτεχνική Διαδικασία Ζεσταίνουμε το γάλα και πριν βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το λικέρ και τις κουβερτούρες κομμένες σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουνε. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανιλέτα και την άχνη να πήξουν, χωρίς να γίνουν σαντιγί. Ανακατεύουμε απαλά με τη λιωμένη κουβερτούρα. Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ τη μους και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
|
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!