![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ…δεν θέλω να το μάθω …θέλω να το φάω |
Υλικά Δημιουργίας Για τα σου 1 κούπα νερό ½ κούπα βούτυρο 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κ.γ. αλάτι 4 αυγά Για την κρέμα πατισερί 4 κρόκοι ½ κούπα αλεύρι 1/3 κούπα ζάχαρη 1 βανίλια 4 κούπες γάλα 1 πρέζα αλάτι 1 κούπα κρέμα γάλακτος Σάλτσα σοκολάτας 1 φλτζ κρέμα γάλακτος 150 γρ κουβερτούρα 1 κ.σ. Grand Marnier (προαιρετικά)
Καλλιτεχνική Διαδικασία Για τα σου: βάζουμε το βούτυρο, το νερό και το αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα να βράσουν. Μόλις αρχίζουν να βράζουν κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε με μιας το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα ώσπου η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να γίνει μια μπάλα. Μόλις κρυώσει η ζύμη τη βάζουμε στο μίξερ και με την χτυπάμε με το γάντζο για τις ζύμες ρίχνοντας τα αυγά ένα ένα, μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνει η ζύμη λεία και γυαλιστερή. Με ένα κουτάλι παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και τα βάζουμε σε λαμαρίνα φούρνου καλυμμένη με λαδόκολλα, μακριά το ένα από το άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Όσο κρυώνουν τα σου ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε το γάλα και μόλις βράσει το αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το μίγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύουμε με την κρέμα. Γεμίζουμε με την κρέμα τα σου. Για τη σάλτσα σοκολάτας, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν βράσει την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το λικέρ. Για τη συναρμολόγηση, ρίχνουμε στο πάτο ενός ποτηριού ή μπολ λίγη σάλτσα σοκολάτας, βάζουμε από πάνω μερικά σου, ξαναρίχνουμε σάλτσα, λίγα σου και ξανά σάλτσα. Προαιρετικά γαρνίρουμε με σαντιγί και αμύγδαλο φιλέ. |
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!
ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΗΜΕΡΑ; | |||
|
|