![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΚΕΙΚ ΖΕΒΡΑΤΟ ΠΙΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΑΛΗ ΥΦΗ |
Υλικά Δημιουργίας 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γρ βούτυρο 2 φλτζ ζάχαρη 1 φλτζ γάλα 2 βανίλιες 4 αυγά 3 κ.σ. σκόνη κακάο άγλυκη
Καλλιτεχνική Διαδικασία Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα. Χωρίζουμε το μίγμα σε δυο μέρη. Στο ένα ρίχνουμε το κακάο και στο άλλο τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Σε μια μικρή στρογγυλή βουτυρωμένη φόρμα ρίχνουμε μια κουτάλα από το ένα μίγμα έτσι ώστε αυτό να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια ρίχνουμε μια κουτάλα της σούπας από το άλλο μίγμα και συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν και τα δυο μίγματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο Κελσίου για 1 ώρα.
|
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!