![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΧΛΑΔΙΠώς ένα δροσερό γλυκό μπορεί να γίνει |
Τι θα χρειαστούμε: 1 αχλάδι 350 γρ. κουβερτούρα 120 γρ. ζάχαρη 5 αυγά 50 γρ. αλεύρι 150 γρ. κορν φλάουρ 150 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. σκόνη κακάο 20 γρ. ζάχαρη άχνη 150 γρ. πάστα αμυγδάλου 300 γρ. γάλα 2 λουβιά βανίλιας Μια πρέζα αλάτι
Καλλιτεχνική διαδικασία: Μέσα σε ένα μίξερ χτυπάμε 250 γραμμάρια αλεύρι, το αλάτι και 50 γραμμάρια ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 150 γραμμάρια βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά μας μια σκάλα κάτω από το δυνατότερο του μίξερ για 5 περίπου λεπτά. Κατεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ στο μέτριο και ρίχνουμε τους κρόκους 2 αβγών. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα. Ανοίγουμε στον πάγκο μια διάφανη μεμβράνη και απλώνουμε τη ζύμη επάνω της σε σχήμα κοντής μπακέτας. Τυλίγουμε τη ζύμη με τη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 ώρες. Όταν παγώσει, τη βγάζουμε από το ψυγείο και την κόβουμε σε 6 μερίδες (κάνουμε 5 τομές άρα 6 κομμάτια). Παίρνουμε τα κομμάτια ένα - ένα και με ένα πλάστη τα ανοίγουμε για να γίνουν λεπτά φύλλα, ενώ ταυτόχρονα, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη. Μετά, παίρνουμε ένα τσέρκι στρογγυλό (6 εκατοστά περίπου) και την κόβουμε. Αφαιρούμε ό,τι περισσεύει έξω από το τσέρκι και τοποθετούμε τη ζύμη σε ατομικό ταψάκι. Το ίδιο θα κάνουμε με όλες τις ροδέλες ζύμης. Ό,τι περισσέψει θα το ζυμώσουμε και θα κάνει την έβδομη τάρτα. Τώρα, παίρνουμε την πάστα αμυγδάλου και την ανοίγουμε με τον πλάστη. Μόλις γίνει λεπτή, την κόβουμε και αυτή σε 6 κομμάτια και με ένα μικρότερο τσέρκι (4 εκατοστά περίπου) φτιάχνουμε μικρότερους δίσκου που τους τοποθετούμε πάνω από τη ζύμη στα ατομικά ταψάκια. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε 150 γραμμάρια φρέσκο πλήρες γάλα, 70 γραμμάρια ζάχαρη, 2 λουβιά βανίλιας και ανακατεύουμε ελαφριά, μέχρι να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη. Μετά το βγάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε 150 γραμμάρια γάλα και 150 γραμμάρια κορν φλάουρ και μία κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο και τα ανακατεύουμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε και 3 αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στο μπολ το ΧΛΙΑΡΟ πλέον μίγμα που έχουμε στο κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί συνεχώς σε ταχύτητα λίγο μεγαλύτερη από τη μεσαία για 2 λεπτά. Μετά τα βάζουμε όλα μαζί στο κατσαρολάκι που είχαμε ζεστάνει το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς, για να μη κολλήσει και μέχρι να πήξει οπότε το βγάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Με ένα βρεγμένο κουτάλι προσθέτουμε την κρέμα πάνω στις τάρτες (περίπου 2 κουταλιές της σούπας για κάθε τάρτα). Καθαρίζουμε καλά το αχλάδι από τις φλούδες του και τα σπόρια του, το κόβουμε σε τέσσερα μέρη και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες σαν βεντάλια πάνω σε κάθε τάρτα και φουρνίζουμε τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Ενδιάμεσα λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Διαβάστε εδώ πώς θα φτιάξετε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ λιωμένη σοκολάτα. Μόλις ψηθούν περιχύνουμε από πάνω τη σοκολάτα, είτε σε σχέδιο είτε να της περιλούσετε. Είναι θέμα γούστου. Έτοιμες οι τάρτες σας!
|
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!