![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΠΕΛΤΕΛΕΙΟ ΚΕΙΚ ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΑ |
Υλικά Δημιουργίας 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γρ βούτυρο 2 φλτζ ζάχαρη 1 φλτζ γάλα 2 βανίλιες 4 αυγά 3 κ.σ. σκόνη κακάο άγλυκη
Καλλιτεχνική Διαδικασία Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα. Χωρίζουμε το μίγμα σε δυο μέρη. Στο ένα ρίχνουμε το κακάο και στο άλλο τις βανίλιες. Σε μια βουτυρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μίγμα με τις βανίλιες. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα με το κακάο και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 1 ώρα.
|
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!