![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Αυθεντική Μους ΣοκολάταςΣκεφτήκατε ποτέ πώς έκαναν τη Μους Σοκολάτας πριν βγουν τα φακελάκια με τη σκόνη; |
Τι θα χρειαστούμε: 200 γρ. σοκολάτα με κακάο τουλάχιστον 50% (60% και 70% θα κάνουν καλύτερη ποιότητα) 100 γρ. νερό 1 πρέζα αλάτι (λειτουργεί ως συντηρητικό) Προαιρετικά 20 με 30 γραμμάρια αρωματικού λικέρ.
Πως το κάνουμε: Πριν εμφανιστούν τα φακελάκια στιγμής ο κόσμος έφτιαχνε τη μους σοκολάτας με ...το φυσικό τρόπο. Και όλοι μας ξέρουμε ότι ο φυσικός τρόπος παρασκευής ειναι χιλιάδες φορές πιο νόστιμος από τα φακελάκια στιγμής. Δεν χρειάζεται να είσαι σοφός για να το καταλάβεις. Μπορείς να το δεις στα πάντα: μπεσαμέλ, σούπες, σάλτσες, όλα είναι πιο νόστιμα αν τα φτιάξεις μόνος σου. Πάμε λοιπόν. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε μέσα σε ένα μπωλ (κατά προτίμηση μεταλλικό). Βράζουμε τη μισή σε βάρος ποσότητα νερού και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα μαζί με μια πρέζα αλάτι η οποία λειτουργεί σαν συντηρητικό. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ρευστό μίγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και μετά τη βάζουμε μέσα στο ψυγείο για μία ώρα. Τη βγάζουμε από το ψυγείο και τη χτυπάμε στο μίξερ χειρός (με το σύρμα) για να αφρατέψει. Η μους μας είναι έτοιμη. Διατηρείται στο ψυγείο με διάφανη ζελατίνα από πάνω.
|
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!
ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΗΜΕΡΑ; | |||
|
|||
|