![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΥγιεινός εθισμός! |
Τι θα χρειαστούμε: 50 γρ. σοκολάτα 200 γρ. βούτυρο 2 αυγά 40 γρ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη Ξύσμα από 2 πορτοκάλια 210 γρ. χυμός πορτοκαλιού 230 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο 160 γρ. άχνη ζάχαρη 50 γρ. σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο 110 γρ. μέλι 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Καλλιτεχνική Διαδικασία: Βάζουμε τη σοκολάτα στο ψυγείο και την θρυματίζουμε στο μούλτι Στον μπολ του μίξερ βάζουμε 200 γραμμάρια βούτυρο και 160 γραμμάρια άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε στη μεσαία ταχύτητα, ρίχνουμε 2 αυγά, 60 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι, 230 γραμμάρια αλεύρι (που το έχουμε κοσκινίσει), 40 γραμμάρια σκόνη κακάο, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 50 γραμμάρια μέλι, ξύσμα από 1 πορτοκάλι. Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά περίπου. Με το που το βάζουμε στο φούρνο βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι 60 γραμμάρια μέλι, 150 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα 1 πορτοκαλιού. Με το που θα πάρει βράση μετράμε 1 λεπτό και το βγάζουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει. Με το που θα βγει το κέηκ, το περιχύνουμε με το σιρόπι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: σιρόπι και γλυκό πρέπει να είναι αντίθετης θερμοκρασίας. Ζεστό σε κρύο ή κρύο σε ζεστό. |
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!