![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΑΜΥΓΔΑΛΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑΙδανικά για πάρτι μικρών μπόμπιρων και μεγάλων γλυκατζήδων |
Υλικά Δημιουργίας 1 φλτζ βούτυρο 1 φλτζ ζάχαρη 1 αυγό 3 φλτζ αλεύρι 1 κ.γ. baking powder 2 λουβιά (ή φακελάκια) βανίλια ½ φλτζ αμύγδαλα χοντροκομμένα 1 πρέζα αλάτι Ξυλάκια για σουβλάκια 250 γρ κουβερτούρα
Καλλιτεχνική Διαδικασία Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αυγό, τις βανίλιες και το αλάτι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού και κόβουμε με κουπ-πάτ διάφορα σχέδια. Βάζουμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και πιέζουμε στο κέντρο το ξυλάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 - 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα. |
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!
ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΗΜΕΡΑ; | |||
|
|||